Adopția, o alegere nobilă: „Mama e mama, chiar dacă nu i-a ținut pe copii în burtă, ci doar în inimă”

16142492_1214103125377492_982013066925584052_n

de Roxana Batariuc, din București, profesor de religie
(material preluat de pe grupul www.facebook.com/groups/Antiparenting/)

Cunosc pe cineva care mi-a povestit asta. V-o pun şi eu vouă. Nu vrea nici laude, nici compătimiri, aşa cum se întâmplă, sâcâitor de des, atunci când oamenii află că… pruncii se nasc in diferite moduri: prin naştere naturală, prin cezariană sau de sub tricou. Da, de sub tricou! Aşa cum au ieşit şi ai mei, în lipsă de alte variante.
– Cum, Mami, nu ne-ai purtat in burtică? Păi noi azi am văzut o femeie care avea bebe în burtică! Tu de ce nu?
– Dragii mamii, n-a putut mama să vă poarte în burtică, dar v-am purtat în inimă. Mi v-a dat Domnul în brațe că doar Lui îi spusesem de mulți ani ce dor îmi era de voi!
Ştiam că va veni o zi ca asta, o zi a întrebărilor, o zi a explicațiilor, încă de-atunci, pe când i-am ținut pentru prima dată în brațe şi în suflet, aveau doar  trei zile de viață – şi trei zile de când purtau pe ei stigmatele abandonului. Femeii îi trebuie nouă luni pentru a face nu numai în trup ci şi în suflet culcuş pentru puiul său. Un timp al aşteptării, un timp al pregătirii, un timp al obişnuinței cu gândul şi bucuria că e mamă. La mine a durat câteva minute. I-am luat în brațe, i-am privit, i-am mângâiat şi am început să fiu…
De câte ori de-atunci nu mi-am făcut scenarii despre cum va trebui cândva să le-o spun fără să-i doară tare, că mama e mama, chiar dacă nu i-a ținut în burtă, ci doar în inimă, chiar dacă nu-i hrăneşte din ea ci cu tot ce e ea.
Iată însă, că n-apuc să zic nimic din cele ce mi le închipuisem de-atâtea ori că le voi spune lor când va veni vremea să întrebe, că… Hop! mi se dau jos din brațe, şi cum stăteam eu în genunchi pe covor, mi se bagă fata sub tricou, apoi fuga şi băiatul.
Încep a chicoti pe sub tricoul meu şi drăguța de ea zice:
– Gata! Acum am încăput!
Le-am prins căpşoarele aşa cum le întrevedeam prin tricoul meu întins la maxim, ca pielea de pe burtă la 9 luni…m-am aplecat şi i-am sărutat, aşa, prin materialul din bumbac natural. Era joacă pe ei şi veselie…le simțeam trupuşoarele înghesuindu-se acolo, le simțeam căldura respirației şi bătaile inimilor le auzeam. Cu fiecare mişcare pe care-o făceau, tricoul lua forma corpului lor…am stat aşa, cu ei fixați la burta şi în inima mea. Şi inima bătea tare şi tot tare se şi bucura..
Cine-o mai zice că nu i-a ținut mami în burtă, s-o creadă el!…Știm noi mai bine taina noastră!

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.