Adolescent australian care lua de doi ani hormoni feminini în vederea schimbării de sex s-a decis să revină la sexul biologic

The Independent, 7 septembrie 2017

La numai 12 ani, australianul Patrick Mitchell a fost diagnosticat cu „disforie de gen”, care reprezintă sentimentul de nenconcordanţă dintre sexul biologic şi identitatea de gen resimţită în mod subiectiv.

Pentru că, spre deosebire de tulburarea de identitate de gen, „disforia de gen” se consideră a cauza „o suferinţă semnificativă din punct de vedere clinic şi o incapacitate de a funcţiona la nivel social, ocupaţional şi la alte nivele”, experţii o tratează pe cea din urmă nu prin consiliere psihologică şi psihoterapie (ca pe prima), ci dau aviz pentru operaţia de schimbare de sex, trimiţând pacienţii la endocrinolog, să le prescrie hormoni feminini, în vederea creşterii glandelor mamare şi a pregătirii pentru operaţia de schimbare de sex.

După ce experţii şi-au dat avizul, mama l-a susţinut pe adolescent în aplicarea acestui „tratament”. Băiatul şi-a lăsat părul lung (foto jos) şi hormonii feminini au început să-şi facă efectul, crescându-i sânii.

Dar după doi ani s-a răzgândit. El i-a povestit reporterului de la emisiunea TV „60 Minutes” că aceasta s-a întâmplat când a început să se simtă confortabil cu corpul de băiat. Mama lui povesteşte: „M-a privit drept în ochi şi mi-a spus: Nu sunt sigur că sunt fată”. A renunţat să ia hormonii feminini, iar în loc de operaţia de schimbare de sex, va face o operaţie estetică de îndepărtare a ţesutului gras de pe piept.

Un studiu realizat de experţi germani în 2008 arată că cel puţin 80% din copiii şi adolescenţii afectaţi de o formă de tulburare de identitate de gen depăşesc aceste probleme când ajung la maturitate deplină şi îşi acceptă fără ale probleme sexul biologic.

De asemenea, experţii care dau undă verde pentru astfel de experimente par să nu cunoască un fapt ştiinţific fundamental, şi anume că hormonii artificiali nu pot schimba codul genetic bărbătesc din fiecare celulă a corpului, care are, de exemplu, numărul de cromozomi diferit de cel al celulelor femeilor. De asemenea, hormonii produşi în mod natural în organism au rol şi dezvoltarea altor organe, precum creierul sau oasele, iar întreruperea administrării lor poate afecta dezvoltarea fizică şi intelectuală a adolescentului.

Citeşte şi Fost transgender: „Am fost femeie timp de opt ani. Operația mi-a exacerbat, nu mi-a rezolvat problemele.” O fraudă medicală a cărei ineficiență e dovedită de studii


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns