Administraţia Trump le transmite activiştilor pro-homosexualitate că o lege din 1964 nu poate fi folosită pentru a reclama presupuse discriminări în funcţie de orientarea sexuală

Prelucrare după LifeSiteNews.com, 28 iulie 2017

În acest moment sunt pe rol în SUA numeroase procese intentate de homosexuali, iar deciziile care se dau sunt foarte contradictorii. Ele pot obliga, de exemplu, o instituţie de învăţământ confesională să angajeze profesori sau educatori care sunt homosexuali, ceea ce ar încălca libertatea de conştiinţă şi de exprimare a acestora şi le-ar obliga să îşi schimbe codul etic şi regulamentului de funcţionare internă, care sunt bazate pe preceptele integrităţii sexuale şi pe poruncile biblice.

În legătură cu această situaţie, Administraţia Trump a transmis un mesaj clar că astfel de situaţii nu vor fi tolerate, pentru că nu sunt conforme legislaţiei.

Astfel, Departamentul de Justiție din S.U.A. analizat recent un caz care implică o presupusă discriminare a unui homosexual. Conform New York Times, în 2010, înainte de o săritură în tandem din avion, instructorul de paraşutism Donald Zarda, din statul New York, i-a spus unei cliente că nu trebuie să se simtă stânjenită că va sta lipit de ea în aer, deoarece el oricum este homosexual. Soţul acesteia s-a plâns la companie, iar angajatorul l-a concediat pe instructor. Deşi ulterior acesta a decedat în mod tragic la o săritură cu paraşuta, legatarii lui continuă  procesul prin care reclamă că Zarda ar fi fost discriminat la locul de muncă pe motiv de orientare sexuală. Ei au pierdut procesul la prima înfăţişare, dar au cerut reexaminarea cazului. Miza este de fapt ca legea federală americană trebuie să includă şi prevederi referitoarea la discriminarea pe motiv de orientare sexuală sau identitate de gen.

După recenta examinare a cazului, Departamentul de Justiție din S.U.A. a susţinut că interdicţia de a discrimina în funcţie de „sex”, introdusă în 1964 în legea federală, nu a avut niciodată scopul de a include în această categorie şi orientarea sexuală (homosexualii).

Capitolul VII nu acoperă discriminarea în funcţie de orientarea sexuală,

a concluzionat Departamentul de Justiţie american, explicând:

Singura întrebare este dacă, din punct de vedere legal, Capitolul VII din lege atinge discriminarea faţă de orientarea sexuală. Aşa ceva nu e posibil, după cum s-a stabilit de zeci de ani. Orice eforturi de modificare a Capitolului VII ar trebui să cadă mai degrabă în grija Congresului decât a instanţelor.

Astfel, puterea judecătorească din America le-a transmis activiştilor pro-homosexualitate să nu mai inunde instanţele cu cazuri de pretinsă discriminare, ci să se îndrepte cu lobby-ul către puterea legislativă, care poate schimba o lege federală prin proces democratic. Însă în actuala legislatură este puţin probabil ca aceştia să aibă succes, deoarece Congresul SUA este dominat de conservatorii republicani.

Anunţul Departamentului de Justiţie mai dă un semnal şi referitor la faptul că legea nu poate fi interpretată oricum, după bunul plac al unei instanţe sau alteia.

Activiştii pro-homosexualitate sunt supăraţi pe Departamentul de Justiţie

Activiștii homosexuali au fost revoltați de comunicarea Departamentului de Justiţie. Consiliul pentru drepturile omului, CHDO (pro-homosexualitate), a numit-o „un atac împotriva comunității LGBTQ (lesbiene, bisexuali, transexuali, queer)”.

Replica le-a dat-o însă președintele Consiliului pentru Libertate, Mat Staver:

Nicio entitate federală din afara procesului legislativ nu poate acorda drepturi speciale unei categorii de populație pe baza cererii sau dorinței acestora de a schimba legea. Judecătorii nu sunt legislatori.

Despre Legea federală împotriva discriminării

Capitolul VII al Legii drepturilor civile din anul 1964 interzicea discriminarea la angajare în funcţie de rasă, culoare și religie. A mai fost adăugată de legislatori în ultima clipă, fără rezerve, deşi nu era definită nicăieri, şi noţiunea de „discriminare în funcţie de sex”. Un amendament din 1972 (Capitolul IX) asigură egalitatea între sexe (masculin / feminin) în programele și activitățile cu finanțare federală, cum ar fi școlile publice.

Este incontestabil că autorii legii au folosit cuvântul „sex” în 1964 și, din nou, în 1972, pentru a desemna cele două sexe biologice universale, cel bărbătesc și cel femeiesc. Prin urmare, Capitolul VII a fost destinat inițial să nu permită angajatorilor să trateze în mod favorabil sau nefavorabil angajații, fie că sunt bărbați sau femei. Iar Capitolul IX a impus ca școlile publice să ofere aceleași oportunități academice și extrașcolare şi fetelor, și băieților (cum ar fi sportul).

Despre interpretarea dată legii de Administraţia Obama: Toaletele unisex în şcolile publice

Însă, în 2014, Procurorul General numit de Obama, Eric Holder, a opinat că de fapt Capitolul VII acoperă şi „identitatea de gen”, deci și „discriminarea transgender”. Echipa lui Obama a interpretat, de asemenea, Capitolul VII, opinând că trebuie să acopere şi „orientarea sexuală” și „identitatea de gen”. Din această interpretare a decurs directiva Administraţiei Obama de a face toalete, vestiare şi dormitoare comune pentru fete şi băieţi în toate şcolile publice şi taberele şcolare din SUA, în caz contrar acestea fiind ameninţate că pierd finanţarea federală.

La momentul respectiv, Terry Eastland, editor la publicaţia Weekly Standard, a numit aceasta „diktatul transgender” al Administraţiei Obama, despre care spunea că

a rescris legi date de Congres într-un mod care le face incompatibile cu codul civil federal.

Equal Employment Opportuniy Committee, EEOC (Comisia pentru egalitatea de şanse în muncă), a depus la dosarul Zarda o contestaţie care se opune interpretării Departamentului de Justiţie, pretinzând că legea din 1964  se aplică şi în cazul homosexualilor, şi al persoanelor transgender. Biroul actualului Procuror General, Jeff Sessions, a răspuns că această comisie nu reprezintă statul american şi interpretarea adusă de ea legii din 1964 este „incompatibilă cu ratificarea clară dată de Congres puternicului consens judiciar din jurul Capitolului VII şi al faptului că el nu tratează discriminarea pe criterii de orientare sexuală”.

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns