Administraţia Trump îl susţine pe cofetarul care a refuzat să facă un tort de „nuntă” pentru un cuplu homosexual. Ce decizie va da Curtea Supremă SUA?

Mail Online, 11 octombrie 2017

Departamentul de Justiție SUA a trimis de curând la Curtea Supremă SUA o opinie care vine în sprijinul unui brutar creștin din statul american Colorado care a refuzat să facă un tort de nuntă pentru un cuplu homosexual.

Departamentul de Justiție SUA opinează că încercarea de a-l forța pe Jack Phillips, proprietarul unei cofetării din Denver, să ofere un serviciu pentru nunta celor doi bărbați ar fi o încălcare a drepturilor sale constituționale.

Jeff Sessions, şeful Departamentului de Justiţie, a declarat recent într-o emisiune televizată că libertatea cuiva de a nu lua parte la evenimente care îi încalcă credinţa religioasă este un „drept fundamental”:

De prea multe ori am ignorat ceea ce spune Constituția.

Într-adevăr, cazul lui Philips nu este singular. De la legalizarea „căsătoriei” pentru persoane de acelaşi sex în SUA, mulţi florari, fotografi, cofetari, proprietari de locaţii şi organizatori de evenimente care au refuzat să ajute cuplurile homosexuale să-şi organizeze nunţi au fost daţi în judecată şi hărţuiţi, amendaţi crunt şi boicotaţi de activiştii pro-homosexualitate. La Curtea Supremă, unde va avea curând audiere, Phillips va susţine că nu poate fi obligat să onoreze o comandă pentru o nuntă homosexuală dacă acest act îi violează conştiinţa.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns