Administraţia Trump – Departamentul de sănătate: „Viaţa începe la concepţie”

Culturavieţii.ro, 19 octombrie 2017

Şi copiii nenăscuţi sunt oameni, se spune într-un proiect nou elaborat al planului strategic al Ministerului Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS) din SUA pentru 2018-2022:

Scopul nostru final este de a îmbunătăţi rezultatele asistenţei medicale pentru toţi oamenii, inclusiv nenăscuţii, în întreaga asistenţă medicală.

Pe lângă aceasta, Ministerul pare să recunoască faptul că viaţa umană începe la concepţie, fapt care a fost contestat sau ignorat, în special de cei care încearcă să justifice întreruperea deliberată a vieţii nenăscute prin avortul legal.

In timp ce planul strategic actual al HHS, scris sub administraţia Obama, sublinia că „prin programe şi iniţiative, ce acoperă un spectru larg de activităţi, servind americanilor în fiecare etapă a vieţii, se îndeplineşte misiunea”, noul proiect adaugă cuvintele „începând de la concepţie”, la sfârşitul documentului.

Cei care luptă împotriva sinuciderii asistate şi a eutanasiei sunt prinşi, de asemenea, în noul proiect, în special prin adăugarea cuvintelor „moartea naturală”, care se referă la sfârşitul vieţii, sugerând că sfârşitul vieţii nu ar trebui să fie grăbit de intervenţia umană. Încheierea proiectului de plan strategic sună astfel:

O componentă esenţială a misiunii HHS este să oferim tuturor americanilor  servicii umane eficiente, de la concepţie pana la moartea naturală, dar mai ales oamenilor şi populaţiilor, care se confruntă cu un risc ridicat sau prezintă un risc ridicat în faţa provocărilor economice şi sociale.

Noul document recunoaşte ceea ce ne învaţă ştiinţa, a declarat Dawn Eskew, fondator al Personhood Education New York, organizaţie ce urmăreşte să protejeze toate fiinţele umane de la concepţie la moarte naturală:

Ministerul în sfârşit se uită la ştiinţă şi recunoaşte ştiinţa, ceea ce se întâmplă a fi ceea ce au spus oamenii de la Personhood de la începutul procesului Roe contra Wade.

Eskew a subliniat că geneticianul Jerome Lejeune, care a descoperit cauza cromozomială a sindromului Down, a spus:

Din momentul fertilizării, adică din primul moment al existenţei biologice, fiinţa umană trăieşte şi se deosebeşte complet de mama, care îi oferă hrană şi protecţie.

Aşa cum a declarat târziu Nellie Gray (fondatoarea Marşului pentru viaţă):

Dacă nu avem legi care să protejeze oamenii din momentul concepţiei, nimeni nu este protejat.

Citeşte aici aici documentul oficial HHS 2018-2022

Mai multe surse ştiinţifice care confirmă că viaţa umană începe la momentul fertilizării / concepţiei: aici, compilate de studenţii pro-viaţă de la Universitatea Princeton


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns