criza de sarcină

Adelina Fronea înființează LIFE CALL: „Când avea 19 ani, mama a ales să mă nască. Dar eu, când aveam 19 ani, am făcut avort, decizie care m-a costat bucuria, liniștea și chiar iubirea”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Adelina Fronea, un psiholog cu peste 15 ani de experiență în companii multinaționale și antreprenoriale, în departamente de vânzări și managementul resurselor umane, a renunțat la ceea ce făcea pentru a realiza lucrurile pe care le consideră importante pentru viața ei.

Anul trecut, ea a tradus și a promovat prin conferințe și mărturii publice, cartea americanului Rob Kowalski, De ce merită să aștepți, în care se discută despre importanța păstrării fecioriei până la căsătorie.

Anul acesta, Adelina Fronea are un proiect pentru femeile care se confruntă cu o sarcină neașteptată: strânge fonduri ca să înființeze un program de consiliere telefonică și online pentru ele. Adelina Fronea este puternic motivată de experiența proprie. Iată mărturia ei:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„În 15 ianuarie 1979, mama mea a ales să mă nască, în ciuda vârstei pe care ea și tatăl meu o aveau (ea 19, tata 23). Fără ca ei să facă această alegere atunci, eu nu aș fi fost astăzi în măsură să scriu acest mesaj sau să fac lucrurile pe care le-am făcut până acum în viață.

În schimb, când eu am avut 19 ani și am rămas însărcinată, o avalanșă de gânduri s-au instalat în mintea mea: Dacă voi da naștere acestui copil sigur nu mai pot face o facultate; părinții mei nu vor fi de acord cu asta, iar tatăl meu sigur o să mă bată și mă vor da afară din casă, toți vecinii vor râde de mine, nu o să mai am o carieră, nu am bani și îmi voi pierde și serviciul…

Gândurile se desfășurau în mintea mea cu o repeziciune care mă amețea și în același timp se înfășurau în jurul copilașului meu ca o menghină … ca și cum el era vinovat de ceea ce se întâmpla cu mine. El își cerea dreptul la viață și eu forțam să îl conving că nu asta vrea și că nu e momentul acum.

Să vină altă dată! Urlam în sinea mea, plângeam și îmi doream să fie cineva lângă mine căruia să îi spun prin ce trec și să mă ajute cumva …Însă am lăsat frica să pună stăpânire pe mine și am decis să fac un avort, crezând că totul va fi ca înainte. Nimic nu a mai fost ca înainte, pentru că în fiecare an mă gândeam că el, copilul meu, ar fi putut să aibă 1 an, 2 ani… 19 ani.

Decizia mea, de fapt m-a costat bucuria, liniștea și chiar iubirea. Anii au trecut, iar eu nu am putut să uit, să mă iert și să îmi asum pe deplin ce am făcut.

Acum, la 20 de ani de la acel moment, mă uit cu responsabilitate, compasiune și iubire față de mine. Dar a fost nevoie de ani de terapie, rugăciune și căutări. Așa am putut să încep să vorbesc despre avort si despre impactul deciziei mele și să mă uit ce se întâmplă în lume și prin ce poate să treacă o femeie, care, ca și mine, se poate afla la un moment dat într-o criză de sarcină.

Am hotărât ca, împreună cu o echipă de oameni cu inima mare, să înființăm Asociația LIFE CALL și să oferim consiliere acelor femei care, aflându-se într-o criză de sarcină, văd doar o soluție: avortul.

Dacă aș fi știut că este cineva acolo cu care să vorbesc și astfel să aduc claritate și liniște în viața mea având un copil lângă mine, care m-ar fi susținut și ajutat să văd că îmi pot îndeplini obiectivele de viață indiferent de circumstanțe …cu siguranță acum aș fi putut să petrec momente frumoase alături de copilul meu, care de acum ar fi fost deja la facultate.

LIFE CALL este la început de drum. Ca orice organizație caritabilă care este în sprijinul comunității, ea există prin susținerea noastră, a tuturor. Serviciile noastre de consiliere și suport sunt gratuite și se adresează oricărei femei care se află în criză de sarcină.

Vă mulțumesc că susțineți și onorați prin gestul vostru fiecare mamă care a ales să dea viață și fiecare femeie care va alege sa dea viață în urma consilierii și suportului LIFE CALL.

ASOCIATIA LIFE CALL
RO48 BTRL RONC RT05 3295 2101 – LEI
RO95 BTRL EURC RT05 3295 2101 – EUR

Cu bucurie pentru viață!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button