libertate de conștiință

Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

PS

Cunoscutul actor și militant pentru drepturile homosexualilor, Patrick Stewart, a luat apărarea unei brutării creștine, ai căror patroni au fost găsiți vinovați de discriminare, după ce au refuzat să pregătească un tort cu un slogan pro-căsătorii gay.

tort

Luna trecuta, un judecător a decis că brutăria Asher din Irlanda de Nord a discriminat un client gay refuzând să facă un tort cu cuvintele “Susțineți căsătoriile gay” alături de o poză cu Bert și Ernie din desenele animate Sesame Street.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Gareth Lee a comandat tortul pentru un eveniment care să marcheze Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei. Inițial, brutăria a acceptat comanda, dar două zile mai târziu l-au sunat pe dl. Lee să anuleze.

Vorbind pentru știrile de seară la BBC, Patrick Stewart din Star Trek a spus că susține drepturile proprietarilor brutăriei de a refuza ceva ce consideră jignitor personal.

“Până la urmă m-am găsit de partea celor de la brutărie”, a spus el. “Nu s-au opus pentru că era vorba de un cuplu gay, nici pentru că urmau să sărbătorească un fel de căsătorie, ci au obiectat față de cuvintele de pe tort, pe care le-au găsit jignitoare”

Sursa: thechristians.com

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button