FOTO: Activiştii pro-viaţă au plantat în jurul parlamentului canadian 100.000 de steguleţe pentru nenăscuţi

flags1

LifeSiteNews.com, 2 octombrie 2014

În ultima zi a lunii septembrie, peluza din jurul Parlamentului Canadian, preţ de 400 de metri de-a lungul Străzii Wellington din Ottawa, s-a umplut de steguleţe roz, pentru fete, şi albastre, pentru băieţi. Acţiunea se va repeta şi în alte capitale ale provinciilor canadiene.

flags2

flags3

Activiştii de la organizaţia We Need a Law, care promovează nevoia de o lege care să protejeze copiii nenăscuţi de avort, au pus steguleţele la prima oră a dimineţii şi le-au strâns la căderea serii.

Flags-2

Flags4

Numărul steguleţelor, de 100.000, a echivalat cu numărul aproximativ de avorturi care au loc anual în Canada.

flags5

flags-07

flags8

Conform activiştilor, reacţiile publicului au fost „preponderent pozitive”. Manifestaţia a vizat şi încurajarea celor care împărtăşesc vederile organizaţiei de a rămâne fermi pe poziţii şi a-şi păstra şi apăra opiniile în favoarea vieţii.

Flags6_

Foto: We Need Law, Facebook

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.