sindrom Down

Acest tânăr cu sindrom Down a primit 30.000 de felicitări de ziua lui în urma apelului făcut de tatăl său pe Facebook

 

de  Marie Telling, 24 noiembrie 2014, BuzzFeed

La începutul lunii noiembrie, Lucien Parisseaux din Calais, Franța, a postat o imagine pe Facebook cu fiul său Manuel care urma să împlinească treizeci de ani. Lucien și-a rugat prietenii să-i trimită lui Manuel câteva felicitări aniversare.

‘Vreau să le cer o favoare tuturor prietenilor mei de pe Facebook. Fiul meu Manuel urmează să împlinească treizeci de ani pe 22 noiembrie și îi place să primească felicitări’, a scris tatăl lui Manuel.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bărbatul a explicat că fiul lui suferă de sindromul Down și le-a cerut prietenilor să acorde câteva minute pentru a scrie o felicitare și pentru a distribui cererea prietenilor lor.

Lucien are doar 22 de prieteni pe Facebook, însă mesajul lui s-a răspândit cu repeziciune iar acum a fost distribuit de mai mult de 120. 000 oameni.

Nu a durat mult, iar familia a și început să primească mii de felicitări în fiecare zi.

Până-n data de 22 noiembrie, ziua de naștere a lui Manuel, aceștia primiseră aproape treizeci de mii de felicitări din jurul lumii.

It wasn't long before the family started receiving thousands of cards every day.

’Suntem un pic copleșiti’, a declarat presei locale mama lui Manuel, Jacqueline.

‘Nu ne-am închipuit că mesajul soțului meu ar putea declanșa un asemenea fenomen. Este ceva frumos, ceva minunat!’

Oficiul poștal local a trebuit chiar să numească doi angajați pentru a se ocupa exclusiv de corespondență lui Manuel.

‘Se spune că lumea-i egoistă’, a spus Cathy, sora lui Manuel. ‘Acum pot afirma că asta nu-i adevărat. Părinții de peste tot le-au cerut copiilor să deseneze ceva pentru Manuel și i-au învățat despre dreptul de a fi diferit.’

"People say that our world is selfish," said Cathy, Manuel's sister. "I can now say that this isn't true. Everywhere, parents asked their kids to draw something for Manuel and taught them about the right to be different."

‘Oamenii s-au deranjat să se ducă până la oficiul poștal pentru fratele meu. Asta-i o frumoasă lecție despre omenire.’

Traducere: Flavia-Maria Hemcinschi

 

********************************************************************************************************

De la lansarea lui acum un an și până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole.
Deși comunicarea pe internet este ieftină, realizarea unor materiale de calitate nu este ieftină. O parte din articolele noastre sunt traduse de voluntari, cărora le mulțumim si pe aceasta cale, dar avem și multe interviuri și reportaje realizate de echipa noastră, atât în limba română cât și în engleză.
Pentru a ne putea continua activitatea avem nevoie de ajutor financiar.
Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viața măcar a unui copil nenăscut, pot salva viața unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.
Între 26 noiembrie și 6 decembrie se desfășoară Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.
Donațiile se pot face în conturile:
Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button