homosexualitate

Acceptarea homosexualității / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (V)

ID-100147334
http://www.freedigitalphotos.net

Acesta este cel de-al cincilea articol „Acceptarea homosexualității” dintr-o serie de șase articole pe tema „căsătoriei” între persoane de același sex. Expunerea poate fi vizualizată integral aici.

Acceptarea homosexualității

Legea ar trebui să promoveze comportamentele benefice și să interzică (sau cel puțin să nu aprobe) comportamentele distructive.

Activiștii căsătoriei între persoane de același sex doresc definirea căsătoriei drept o simplă relație privată între două persoane care se iubesc și doresc să se angajeze în această relație. Se consideră că nu este corect ca relațiile heterosexuale să fie recunoscute, în timp ce cele homosexuale nu sunt. Această poziție rezultă dintr-o înțelegere greșită a motivului pentru care statul se implică în instituția căsătoriei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Statul nu legalizează căsătoria naturală deoarece două persoane „se iubesc”. Statul legalizează uniunea bărbat-femeie deoarece aceasta aduce numeroase beneficii pentru societate, pe care deja le-am enumerat (copii, sănătate, reducerea costurilor cu asistența socială etc.). De altfel, în cazul în care căsătoria ar fi doar o relație privată, așa cum susțin promotorii căsătoriei între persoanele de același sex, de ce s-ar implica statul? Homosexualii nu au nevoie de acordul statului pentru a face ceea ce doresc să facă. După cum am arătat mai sus, nu există nicio restricție prin care persoanele cu înclinații homosexuale să nu se poată angaja în relații bazate pe fidelitatea partenerilor și nicio necesitate ca acest lucru să fie recunoscut de stat.

Acceptarea homosexualității – Motivul principal

Așa cum recunosc ei înșiși, principalul motiv pentru care homosexualii doresc implicarea statului este acceptarea forțată a homosexualității de către populație. Îmi cer scuze pentru că repet, dar este necesar să subliniem acest lucru. Homosexualii doresc schimbarea legislației pentru că știu că aceasta este calea prin care pot modifica atitudinile culturale cu privire la comportamentul lor. Cu alte cuvinte, legalizarea homosexualității va conduce la acceptare socială. Legiferarea homosexualității va duce la aprobarea acesteia. Deoarece mulți activiști ai mișcării homosexuale consideră că homosexualitatea este un element definitoriu al propriei identități, acceptarea homosexualității ar fi echivalentă cu acceptarea lor ca oameni. Acesta este nucleul problemei. Dezbaterea nu se poartă, în realitate, în jurul căsătoriei, ci în jurul acceptării pe care le-ar aduce-o căsătoria.

Acceptarea căsătoriei – Un demers legal?

Rolul statului nu este de a legifera dorințele cetățenilor săi, dacă acest lucru este dăunător pentru alți cetățeni sau pentru societate. Dimpotrivă, principalul rol al statului este de a asigura protecția cetățenilor.

Din acest motiv, o bună legislație recunoaște comportamentele care aduc beneficii publice și le limitează pe cele dăunătoare. James Madison, părintele Constituției S.U.A., a explicat foarte clar acest lucru, arătând că „Dacă oamenii ar fi îngeri, nu am avea nevoie de stat sau de guvernare.” Nefiind îngeri, rolul statului este de a descuraja răul și de a încuraja binele. Nicio societate nu poate dura dacă statul se angajează în opusul acestei datorii.

Cu mulțumiri Correct, not Politically Correct, de by Frank Turek. Pentru mai multe informații, accesați www.impactapologetics.com.

Sursa: www.allaboutlove.org 

Traducere: Aurora Conrad

Citește și:

Legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (IV)
Legea căsătoriei între persoane de același sex / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (III)
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Sănătatea în cazul relațiilor homosexuale
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Comportamentul homosexual este inerent distructiv
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (I) / Căsătoria naturală este fundația unei societăți civilizate

 

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button