Acceptarea homosexualităţii / Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (V)

ID-100147334

http://www.freedigitalphotos.net

Acesta este cel de-al cincilea articol „Acceptarea homosexualităţii” dintr-o serie de şase articole pe tema „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. Expunerea poate fi vizualizată integral aici.

Acceptarea homosexualităţii

Legea ar trebui să promoveze comportamentele benefice şi să interzică (sau cel puţin să nu aprobe) comportamentele distructive.

Activiştii căsătoriei între persoane de acelaşi sex doresc definirea căsătoriei drept o simplă relaţie privată între două persoane care se iubesc şi doresc să se angajeze în această relaţie. Se consideră că nu este corect ca relaţiile heterosexuale să fie recunoscute, în timp ce cele homosexuale nu sunt. Această poziţie rezultă dintr-o înţelegere greşită a motivului pentru care statul se implică în instituţia căsătoriei.

Statul nu legalizează căsătoria naturală deoarece două persoane „se iubesc”. Statul legalizează uniunea bărbat-femeie deoarece aceasta aduce numeroase beneficii pentru societate, pe care deja le-am enumerat (copii, sănătate, reducerea costurilor cu asistenţa socială etc.). De altfel, în cazul în care căsătoria ar fi doar o relaţie privată, aşa cum susţin promotorii căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, de ce s-ar implica statul? Homosexualii nu au nevoie de acordul statului pentru a face ceea ce doresc să facă. După cum am arătat mai sus, nu există nicio restricţie prin care persoanele cu înclinaţii homosexuale să nu se poată angaja în relaţii bazate pe fidelitatea partenerilor şi nicio necesitate ca acest lucru să fie recunoscut de stat.

Acceptarea homosexualităţii – Motivul principal

Aşa cum recunosc ei înşişi, principalul motiv pentru care homosexualii doresc implicarea statului este acceptarea forţată a homosexualităţii de către populaţie. Îmi cer scuze pentru că repet, dar este necesar să subliniem acest lucru. Homosexualii doresc schimbarea legislaţiei pentru că ştiu că aceasta este calea prin care pot modifica atitudinile culturale cu privire la comportamentul lor. Cu alte cuvinte, legalizarea homosexualităţii va conduce la acceptare socială. Legiferarea homosexualităţii va duce la aprobarea acesteia. Deoarece mulţi activişti ai mişcării homosexuale consideră că homosexualitatea este un element definitoriu al propriei identităţi, acceptarea homosexualităţii ar fi echivalentă cu acceptarea lor ca oameni. Acesta este nucleul problemei. Dezbaterea nu se poartă, în realitate, în jurul căsătoriei, ci în jurul acceptării pe care le-ar aduce-o căsătoria.

Acceptarea căsătoriei – Un demers legal?

Rolul statului nu este de a legifera dorinţele cetăţenilor săi, dacă acest lucru este dăunător pentru alţi cetăţeni sau pentru societate. Dimpotrivă, principalul rol al statului este de a asigura protecţia cetăţenilor.

Din acest motiv, o bună legislaţie recunoaşte comportamentele care aduc beneficii publice şi le limitează pe cele dăunătoare. James Madison, părintele Constituţiei S.U.A., a explicat foarte clar acest lucru, arătând că „Dacă oamenii ar fi îngeri, nu am avea nevoie de stat sau de guvernare.” Nefiind îngeri, rolul statului este de a descuraja răul şi de a încuraja binele. Nicio societate nu poate dura dacă statul se angajează în opusul acestei datorii.

Cu mulţumiri Correct, not Politically Correct, de by Frank Turek. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.impactapologetics.com.

Sursa: www.allaboutlove.org 

Traducere: Aurora Conrad

Citeşte şi:

Legalizarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex / Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (IV)
Legea căsătoriei între persoane de acelaşi sex / Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (III)
Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (II) / Sănătatea în cazul relaţiilor homosexuale
Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (II) / Comportamentul homosexual este inerent distructiv
Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (I) / Căsătoria naturală este fundaţia unei societăţi civilizate

 

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.