Acad. Victor Voicu compară politica „de pacificare” a UE cu „policy of appeasement” a lui Chamberlain în 1937-1940 faţă de Hitler, care a condus la război

Acad. Victor Voicu, secretarul general al Academiei Române, a făcut afirmaţii extrem de pertinente la conferinţa de lansare a Laboratorului de Sociologia şi Geopolitica Religiilor, intitulată „Dumnezeu îşi ia revanşa? Geopolitica religiilor azi”.

Una dintre ele trage cortina frumos colorată în umanism a neo-marxismului contemporan şi arată consecinţele politicii considerate de pacificare a UE în privinţa impactului cu valul de imigraţie majoritar musulmană. Actuala „politică corectă” este similară cu ‘policy of appeasement’, politica dusă de Neville Chamberlain în 1937-1940 faţă de Hitler, care a facilitat declanşarea celui de-al Doilea război Mondial.

Conform Agerpres, „în pericol este însăşi civilizaţia contemporană europeană, normalitatea europeană”, a spus Voicu.

El consideră că soluţiile de integrare a musulmanilor în UE sunt dificile. Citând studii internaţionale recente, a susţinut că „Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu o gravă criză de identitate”, care se manifestă şi în România.

Să admit însă că Europa contemporană şi viitorul ar putea integra musulmanii, urmând o cale cu două trepte: autoreforma islamismului şi educarea minţilor. Ambele dificile. Posibile teoretic pe termen mediu şi lung. Să treacă măcar două generaţii sau trei. Vezi parcursul prin pustie a 40 de ani, ca să se schimbe generaţiile, conceptele, metehnele, prejudecăţile. (…) S-au născut nişte întrebări, care ar putea să ne intereseze pe unii dintre noi, ar putea să ne intereseze la nivel naţional. Poate şi la nivel european. Sau nu? (…) Prima întrebare: Este programată această imigraţie islamică în Europa, chiar dacă parţial este justificată de ororile războiului? Europa este conştientă de consecinţe? Există o abordare unitară a Uniunii Europene, o analiză a liderilor europeni a cauzelor şi consecinţelor imigraţiei? (…)

Lipsa de reactivitate la actuala imigraţie islamică versus reacţia la imigraţia din sud-estul european este fundamentată şi în ce sens?

Se aplică concepte politice diferite cu dublu standard? De ce ţările islamice bogate din Zona Golfului nu oferă sprijin şi nu acceptă imigraţia coreligionarilor lor? Nu cumva acest tip de abordare de politică a Uniunii Europene de pacificare, conciliere — un aparent umanism — este de fapt ‘politică corectă’ şi neomarxism similară sau un fel de ‘policy of appeasement’, politică dusă de Neville Chamberlain în 1937-1940 faţă de Hitler? Consecinţele le ştiţi. (…) Şi ultima întrebare: Au evaluat liderii europeni cu ajutorul experţilor consecinţele demografice şi geopolitice ale imigraţiei masive la nivelul teritoriului Europei? Desigur, după cum vedem, multe întrebări şi puţine răspunsuri.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns