Marşul pentru Viaţă

A venit timpul să ieșim în stradă pentru ceva pozitiv

de Gabriel Popa, Facebook

A venit timpul să ieșim în stradă pentru ceva pozitiv, pentru a fi pentru ceva. Și nu pentru ceva care este al prezentului – ci pentru ceva care este, cu adevărat, al viitorului. Nu pentru ceva politic sau civic – ci pentru ceva care este, cu adevărat, fundamental. A venit timpul să ieșim în stradă pentru a fi pentru viață.

Trăim într-o lume în care avortul până la naștere a fost legalizat chiar la începutul anului la New York. Trăim într-o lume în care Senatul SUA a respins, de câteva ori, o lege care ar fi protejat copiii supraviețuitori ai avortului – legalizând, practic, infanticidul. Trăim într-o lume în care se aud tot mai multe voci care cer legalizarea uciderii copiilor deja născuți, până la vârste înaintate – atâta timp cât copiii nu ar avea „conștiință de sine”. Trăim într-o lume în care România ocupă unul dintre locurile fruntașe din lume, în privința numărului de avorturi. Și, în sfârșit, trăim într-o țară cu una dintre cele mai accentuate crize demografice – România este a doua țară din lume, după Siria, în privința emigrării; și a pierdut mai mulți oameni, în ultimii 20 de ani, decât a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc.

Viața, familia și ceea ce lăsăm în urma noastră pentru copiii noștri nu sunt teme secundare – sunt teme fundamentale, sunt teme deasupra oricărei discuții politice, și care ar trebui să stea la baza oricărei discuții politice. Să ieșim în stradă sâmbătă, pe 23 martie, la ora 12, în București – pentru a susține acest lucru. Pentru că fiecare copil este unic din prima secundă. Să ieșim sâmbătă în stradă și să protestăm pentru copiii de mâine.

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button