criza de sarcinămiracolul vieţii

A petrecut primul Crăciun acasă cu fetița ei, după ce a respins 10 recomandări de avort făcute de medici

de Redacția Stiripentruviata.ro

Medicii au sfătuit-o „de cel puțin 10 ori” anul trecut pe Chloe Conlin, din Norwich, Marea Britanie, să-și avorteze fetița, diagnosticată înainte de naștere cu un defect congenital la inimă. Mama a refuzat, iar anul acesta petrece primul Crăciunul acasă cu fetița ei.

Crăciunul trecut l-au petrecut în spital, unde cea mică a fost operată pe inimă chiar în Ajunul marii sărbători a Nașterii Domnului.

Fetița, pe nume Miyah (se pronunță Mia), are acum un an și două luni. S-a născut cu izomerism atrial, un defect al inimii pentru care a fost operată la scurt timp după naștere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Este foarte bine în acest moment”, a declarat mama ei pentru site-ul RightToLife.uk. „Mi-au spus că nu va apuca să trăiască atât, dar iat-o că începe să meargă. A făcut primii pași cu vreo trei săptămâni în urmă, iar acum deja aleargă încolo și încoace.”

„Mi s-a spus de cel puțin 10 ori să o avortez, pentru că se va naște cu această afecțiune incompatibilă cu viața și ne vom chinui mult”, a adăugat britanica.

Însă, după operație, Miyah nu a mai fost internată în spital și a devenit tot mai puternică.

„Se descurcă de minune”, a mai declarat mama ei. „Peste câțiva ani va trebui să mai facă o operație, iar apoi va depinde de ea cât de mult va putea trăi”, a mai explicat Chloe Conlin.

„Nu pot decât să îi prelungească viața, deci vorbim de un fel de îngrijiri paliative”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, a fost o bucurie pentru această familie să aibă copilul alături în bucuria Crăciunului.

După ce mai mulți părinți britanici au vorbit despre presiunile făcute de medici ca să-i determine să-și avorteze copiii diagnosticați cu dizabilități, Colegiul Regal al Obstetricienilor (RCOG) a emis un ghid care le recomandă medicilor să ofere opinii „non-direcționale” în cazul diagnosticării de dizabilități la copiii nenăscuți.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button