familie

„A fi mamă tânără nu înseamnă că viața ta s-a terminat!”

Australiana Sharon Jabbour (foto sus: stânga) a rămas însărcinată cu primul copil la 15 ani și a născut când avea 16 ani. Acum în vârstă de 34 de ani, ea povestește pentru Daily Mail:

Numai priviri șocate și dezamăgire de pretutindeni. Oamenii mă priveau fix, șopteau între ei și clătinau din cap. Așa îmi amintesc cum am fost tratată ca mamă tânără. Mulți îmi spuneau că sunt prea tânără și că ar trebui „să fac ce trebuie” și să avortez. Nu am luat niciodată în considerare această opțiune.

În timpul sarcinii își mai ascundea burta cu haine alese special, dar după, spune ea, nu a mai avut unde ascunde copilul de privirile dezaprobatoare. A născut-o pe Symmone la câteva zile după ce ea însăși a împlinit 16 ani (foto jos: împreună la naștere și azi) și între ele a fost „dragoste la prima vedere”. Tot atunci, spune ea, a știut că își dorea o familie numeroasă alături de tatăl acestei fetițe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sharon este acum manager la o companie de data-marketing și are și propria facere online. Ea spune:

Eu și soțul meu, Ramsey, avem o casă, două mașini, două afaceri, iar eu lucrez cu normă întreagă. Sunt dovada vie că a fi mamă tânără nu înseamnă că viața ta s-a terminat, că nu vei deveni nimic în viitor. Devii lucrul pentru care lucrezi să devii.

Ea spune că tinerețea este un avantaj, deoarece o ajută să aibă o relație mai apropiată cu copiii mai mari, la o vârstă când aceștia de obicei se îndepărtează de părinți.

Am fost mereu foarte sinceră cu copiii, le-am spus că a face copii la tinerețe este greu, deoarece vei pune viața proprie în plan secund, devenind responsabil de viața altui om. Le mai spun că eu am fost crescută în cu totul alt mod decât ei. Dar nu este corect să tratezi neechitabil mamele tinere. Sunt multe mame ca mine, care se dedică trup și suflet creșterii copiilor lor.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button