opinii

A fi conservator nu înseamnă a susține o ideologie politică

de Robert Gabriel Ciobanu, Facebook

A fi conservator nu înseamnă a susține o ideologie politică. Înseamnă numai a apăra o normalitate care până acum cincizeci de ani nu trebuia definită. O normalitate pe care revoluțiile culturale au erodat-o până la dispariție. O normalitate a relațiilor umane, a bunului simț și a regulilor sociale.

Progresismul răstoarnă normalitatea: oameni care până acum se respectau, devin dușmanii unii altora. Cultura și lecturile esențiale – esențiale pentru că te așează pe un teren comun de unde conversația poate începe – sunt denunțate isteric, iar autorii canonici ostracizați din curriculumul umanist. Efortul colectiv de a ne educa și a trăi frumos au fost înlocuite de pasiunea distrugerii. Progresismul anunță barbaria. Civilizația este pe punctul de a apune.

Progresismul: revolta Pasiunii împotriva Rațiunii; spiritul descătușat care se ridică deasupra ordinii valorilor și normelor. Unii dintre noi devenim conservatori din necesitate. Înțelegem că acea normalitate care se va pierde era bunul colectiv produs de Civilizația noastră. Odată ce încetăm să mai producem acest bun, inima Civilizației noastre se oprește.

Citește mai multe opinii de Robert Gabriel Ciobanu

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button