Deşi locuieşte într-un adăpost pentru oamenii străzii, a absolvit liceul ca şefă de promoţie

WDC

Deşi Rashema Melson, o liceană din Washington D.C,  a locuit în ultimii ani într-un adăpost pentru oamenii străzii, ea a absolvit anul acesta liceul ca şefă de promoţie, urmând să meargă la  Universitatea Georgetown cu o bursă completă.

“Şefă de promoţie. Bursă integrală la Georgetown. Mai bine de atât nu se poate“, declară directorul liceului Ian Roberts. “Povestea ei este cu adevărat o inspiraţie“

Melson, în vârstă de optsprezece ani, ştie că această poveste pare puţin probabilă pentru cineva care a crescut într-una din cele mai dure părţi ale capitalei.

“În pofida acestei dure realităţi, trebuie să vă luptaţi pentru succes printre durere, lacrimi şi sentimente de deznădejde,” a declarat ea în discursul de la ceremonia de absolvire a liceului Anacostia.

Melson ştie despre şanse inegale. Tatăl ei a fost ucis înainte ca ea să împlinească un an, iar în ultimii ani a trăit împreună cu mama ei şi încă trei rude într-un adăpost pentru oamenii străzii. Melson a spus că ea considera acest adăpost un loc de a trăi, dar nu o casă.

“ Nu este mobilă, nu este frigider. Este doar un loc cu care să te mulţumeşti până ajungi unde îţi doreşti tu să fii“, a declarat pentru NBC

Melson a avut dificultăţi să-şi facă temele din cauza lipsei intimităţii şi a zgomotului din adăpost. Aceasta a determinat-o să plece la şcoală în fiecare dimineaţă în jurul orei şapte şi să stea acolo pentru următoarele treisprezece ore, participând la cursuri de excelenţă şi ţinând pasul cu ceilalţi. Dar Melson rareori a vorbit despre situaţia familiei sale sau s-a plâns de aceasta.

“Ştiu că oamenii mă iau drept model şi întotdeauna încerc să fiu un exemplu bun,” a declarat ea.

Melson a spus că speră să studieze patologiile medico-legale la Georgetown, deşi visele ei mai apropiate includ o cameră proprie unde să studieze şi un loc unde să-şi facă un duş în intimitate.

“ Niciodată să nu vă fie frică să vă urmaţi visele şi, indiferent de prognoza negativă, depăşiţi-vă opţiunile şi lasă-ţi soarele să strălucească,” le-a împărtăşit colegilor absolvenţi.

“Fiecare pas pe care îl facem este pavat cu posibilităţi. Acum du-te şi descuie uşa viitorului tău.”

Sursă: WorldObserverOnline

Traducere: Andreea Rusanovschi

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.