Marşul pentru Viaţă

8.000 de participanți la cel mai mare marș pro-viață din Belfast

7 iulie 2014, Belfast, Irlanda de Nord, LifeSiteNews

Pe 7 iulie a avut loc la Belfast All-Ireland Rally for Life. A fost cel mai mare marș pro-viață de până acum ținut în Belfast, 8.000 de oameni participând la acest eveniment.

i2

O temă majoră marșului din acest an a fost protecția ce ar trebui oferită copiilor nenăscuți care au fost diagnosticați cu dizabilități severe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Irlanda de Nord, ministrul Justiției David Ford a propus o lege care ar putea schimba legea avortului în această zonă a Irlandei, permițând avortul copiilor nenăscuți care au “anormalii fetale” sau a celor din cazuri de incest și viol.

Bernadette Smyth de la organizația Precious Life a susținut că această propunere “ar avea efecte devastatoare asupra mamelor și copiilor din toată Irlanda” și că încercarea de a face din copiii cu nevoi speciale o țintă este inacceptabilă.

Citind o scrisoare din partea unui comitet pro-viață din Stormont, Smyth a afirmat că marșul imens din Belfast îi transmite lui Ford că nu ar trebui să permită prin lege avortul copiilor cu anomalii fetale.

Trei mame ale unor copii cu dizabilități și cu speranță de viață scăzută au oferit mărturii impresionante în cadrul marșului anual, afirmând că răspunsul la diagnosticarea copiilor din pântec cu dizabilități majore este un mai bun sprijin al familiilor în cauză, și nu avortul.

Potrivit lui Gemma Bradley, membră a unei asociații pentru conștientizarea Trisomiei, multor părinți li s-a spus că aceste boli sunt “incompatibile cu viața”, însă fetiță ei Lily Rose și mulți alți copii cu boli similare sunt “compatibili cu bucuria, dragostea și amintirile prețioase”. Și alți participanți la acest marș și-au împărtășit imensa dragoste pentru copiii lor, a căror vieți, deși scurte, le-au adus multă dragoste și bucurie.

Niamh Uí Bhriain de la Life Institute a afirmat în cadrul marșului că susținătorii avortului se folosesc de durerea resimțită de fiecare familie la auzirea unei asemenea vești tragice și a unui asemenea diagnostic pentru a extinde legile pro-avort. “Căutând să oferi avortul ca soluție unei familii aflate într-o situație vulnerabilă, este o formă letală de discriminare pentru copiii nenăscuți”, a spus ea, adăugând că vocea celor mai mulți dintre părinți a fost ignorată în disputa cu privire la avortul copiilor cu dizabilități, marșul pentru viață fiind astfel o oportunitate importantă pentru ca glasul acestora să poate fi auzit.

“Urmărim să sprijinim familiile care au nevoie de compasiune și ajutor, iar guvernele, atât cel din nord, cât și cel din sud, trebuie să îi asculte pe părinții aflați în astfel de situații și care doresc un alt răspuns la problema lor decât avortul.”

După cum spunea Dana Rosemary Scallon, acest marș a fost un eveniment minunat, o celebrare a vieții în toate stadiile ei.

i3

i4

Traducere și prelucrare: Rebeca Bunculeț

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button