familie

6 milioane: Cvorumul total necesar pentru validarea rezultatelor referendumului pentru căsătorie

Referendumul pentru căsătorie va produce consecința dorită (clarificarea definiției căsătoriei în Constituție prin armonizarea ei cu definiția deja existentă în Codul Civil) numai dacă se îndeplinește condiția prezenței la urne a 30% din persoanele înscrise pe listele de alegători.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 august 2018 este de 18.917.495, cu 106 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, potrivit căreia, la data de 31 iulie 2018 figurau în Registrul electoral 18.917.601 de alegători români, informează Agerpres.

Pentru validarea referendumului este nevoie de o prezenţă de 30%, adică 5.675.245 persoane. De fapt, pentru că întotdeauna există un proces de voturi anulate, pragul sigur de prezență la urne ar fi de aproximativ 6 milioane de votanți.

PSD ia în calcul posibilitatea ca referendumul pentru modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei să aibă loc timp de doua zile: 6 octombrie și 7 octombrie. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat pentru Mediafax că Guvernul ar trebui să emită o ordonanță de urgență pentru modificarea legii referendumului. Există precedentul referendumului din 2003, care a fost organizat pentru aprobarea actualei Constituții. Acesta a fost organizat de-a lungul a două zile, 18 și 19 octombrie 2003.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button