avort

54 de arestați (până acum) în protestele din fața Casei Albe împotriva HHS

 

În acest week-end 54 de activiști pentru viață au fost arestați în fața Casei Albe. Ei au încălcat în mod conștient prevederea că în fața Casei Albe se pot organiza mitinguri, dar nu se poate staționa pentru a atrage atenția că noua lege a sănătății promovată de Administrația Obama încalcă libertatea de conștiință și libertatea religioasă.

gd

Organizatorii protestelor au declarat că vor să transmită un mesaj clar președintelui Obama și oficialilor că nu vor accepta niciodată o lege imorală sau nedreaptă care le forțează convingerile și mai degrabă vor face închisoare decât să se conformeze acesteia.

HHS, noua lege a sănătății, cere ca toți angajatorii să includă costurile avorturilor, medicamentelor avortive (de tipul ”pilula de a doua zi”), contraceptivelor (care sunt aproape în totalitate avortive) în pachetul de asigurare a sănătății pentru angajații lor. Deoarece în SUA avorturile nu sunt finanțate de stat în mod direct, această lege este văzută ca pregătind finanțarea avorturilor de stat, împotriva dorinței contribuabililor care invocă obiecția de conștiință, respectată până în prezent.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sâmbătă au fost arestate 22 de persoane, iar duminică 32, arestările continuând luni la prânz. Majoritatea celor arestați sunt tineri asociați ONG-ului Survivors of the Abortion Holocaust(Supraviețuitorii Holocaustului Avorturilor – nume legat de faptul că o treime dintre copiii concepuți după 1973 au fost omorâți înainte de a se naște, prin avort).

sff

Una dintre cei arestați, Jayne White, o studentă de 21 de ani din California, a declarat că a fost inspirată de trecut, de modul cum credincioșii au rezistat dictaturii impuse de stat față de credința lor. E a spus că polițiștii au fost politicoși, un ofițer spunându-i că face ceea ce trebuie făcut și îi mulțumește că este acolo. Acest fapt a fost încurajator, știind că ei au arestat-o pentru că trebuiau să-și facă datoria.

Au fost arestate și persoane care se aflau acolo fără să fi venit special pentru manifestare. O femeia care se afla în zonă, văzând manifestația și arestările, a spus ”Vreau să merg și eu acolo și să fiu arestată împreună cu ei”, ceea ce a și făcut. Brian Kemper, unul dintre inițiatori, și el arestat, a spus că au fost mai multe astfel de cazuri, trecătorii arătând astfel că se raliază dorinței de a nu li se lua libertatea religioasă.
 
Aplicarea legii pune în pericol și sistemul de sănătate al Americii, deoarece 13% din totalul spitalelor sunt deținute de Biserica Catolică, iar ele vor fi închise, căci nu vor accepta să plătească pentru avorturi, avorturi medicamentoase și contraceptive avortive, ceea ce ar reprezenta o contradicție cu normele instituției deținătoare.
 
Împotriva HHS au fost depuse zeci de contestații, din partea unor corporații comerciale, instituții medicale, instituții bisericești și instituții de învățământ. Între ele este și Hobby Lobby Stores, un firmă de retail care are 22.500 de angajați, și care riscă să plătească 1,3 milioane de dolari pe zi amendă pentru că nu se supune legii, intrată în vigoare, pentru firme, începând cu 1 august 2012.

La fel ca întreaga mișcare pentru viață din SUA, și această manifestare a respectat principiul non-violenței, principiu care este fundamental în demersul de apărare a vieții copiilor nenăscuți: nu se poate face un bine prin mijloace rele.

 Sursă: LifeSiteNews

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button