opinii

Adrian Papahagi: De ce vor ideologii să elimine preoții? Ca să își suprime concurența

de Adrian Papahagi, Facebook

 

„De ce vor ideologii să elimine preoții? Ca să își suprime concurența. Ca să rămână singurii predicatori și să propovăduiască noua (dez)ordine socială și sexuală, noul legământ între leviathan și umanitate, omul nou, reeducat întru noua credință (umanismul ateu depersonalizant) și Statul providență, care se ocupă de toate și toate le plinește.

Ideologii vor să peroreze de pe înălțimile morale construite pe molozul bisericilor, în numele filantropiei ipocrite, finanțate din banii celorlalți, al toleranței față de orice bizarerie și al intoleranței față de bun simț și rațiune, al judecății lor irascibile și sumare, dar pretins raționale, al relativismului, egalitarismului și indistincției, al sensibilității lor imature, veșnic jignite și pururi resentimentare, al viitorului de aur, mereu promis și niciodată atins.

Biată umanitate amnezică, mereu gata să repete aberațiile trecutului, dacă i se prezintă sub o nouă glazură!”

 

Citește mai multe opinii de Adrian PapahagiTrimite comentarii prin formularul din subsolul paginii. Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Taguri

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *