UPDATED. 4 aprilie 2017: Trump retrage finanţarea pentru UNFPA, care susţine de decenii avortul forţat şi sterilizarea involuntară în China

Trump_UN_810_500_55_s_c1

UPDATE:  Surse acreditate pe lângă ONU afirmă că suma totală cu care SUA finanţa UNFPA era de 75 de milioane de dolari.

LifeSiteNews, 4 aprilie 2017 – Administraţia  Trump a retras finanţarea SUA acordată Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA). Conform Departamentului de Stat SUA, această entitate s-a dovedit implicată în politica de avort (până în luna a noua de sarcină) şi sterilizare forţate impuse de ani de zile de guvernul chinez asupra propriei populaţii.

Reggie Littlejohn, Preşdinta organizaţiei Women’s Rights Without Frontiers  a declarat cu această ocazie: „Nu vom mai fi pătaţi de sângele chinezoaicelor şi al copiilor lor… Noi am cerut ani la rând retragerea acestei finanţări. Politica copilului unic (apoi politica celor doi copii) din China a însemnat avortarea forţată a copiilor inclusiv în luna a noua de sarcină, într-un mod atât de violent încât multe femei au murit, ca şi copiii lor. Alte femei au fost supuse sterilizării forţate, rămânând cu dizabilităţi pe viaţă. Nu am auzit UNFPA să protesteze. În opinia mea, tăcerea UNFPA de-a lungul acestor decenii de avort forţat a fost ca o sabie înfiptă în pântecul a milioane de femei şi copii din China”.

Stephen Phelan, de la organizaţia catolică pro-viaţă Human Life International, a declarat pentru LifeSiteNews că la un moment dat agenţia chineză care implementa politica copilului unic împărţea sediul cu UNFPA. În 2002, dr. Nafis Sadik, preşedinta UNFPA, a acceptat Premiul pentru Populaţie acordat de guvernul chinez, declarând cu această ocazie că se simte mândră că UNFPA nu a cedat presiunilor şi a continuat colaborarea cu autorităţile chineze.

O sumă de 32,5 milioane de dolari cu care SUA finanţa UNFPA va fi redirecţionată spre către Agenţia Americană pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care o va folosi tot pentru avort şi contracepţie („planificare familială şi sănătate reproductivă”, în termeni tehnici).

Astfel, singura victorie este că banii respectivi nu mai finanţează atrocităţi dovedite asupra femeilor. În continuare, femeile din întreaga lume vor fi ajutate cu bani de la USAID să nu mai nască viitoare femei şi viitori bărbaţi, deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine la ONU că naşterile „prea multe, prea devreme şi prea dese” afectează sănătatea şi viaţa femeilor.

 

Citeşte şi 7 aprilie 2017: Ambasadorul României la ONU salută activitatea UNFPA la trei zile după ce UNFPA pierde finanţarea SUA pentru că a susţinut avorturile forţate în China

Citeşte şi Schimbare uriaşă la ONU: UE rămâne singura susţinătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viaţă!

Citeşte şi Ce NU scrie presa: Ţările membre ale Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare au respins din nou educaţia sexuală explicită şi promovarea agresivă a avortului ca strategii ONU

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.