libertate de conștiință

31 de copii salvați de la avort în prima săptămână a noii campanii „40 de zile pentru viață”

Activiști pro-viață din întreaga lume, mobilizați în cadrul noii campanii „40 de zile pentru viață”, au reușit ca în primele 7 zile de campanie să salveze 31 de copii de la avort.

Lansată în 1998 de Shawn Carney, lider al Coaliției pentru Viață din SUA, inițiativa organizează 2 campanii în fiecare an, primăvara și toamna, în care timp de 40 de zile activiștii pro-viață pichetează non-stop clinicile unde se efectuează avorturi și, prin post, rugăciune și veghe încearcă să schimbe decizia femeilor care intenționează să avorteze. Voluntarii pro-viață, dintre care foarte mulți sunt tineri, împart pliante femeilor/cuplurilor care vizitează clinicile de avorturi și încearcă să le prezinte alternative la avort, le oferă sprijin și îi îndrumă către centre de consiliere pentru femeille în criză de sarcină.

Cele mai multe locații sunt în SUA, fiind vizate, în special, clinicile Planned Parenthood, liderul industriei de avorturi. În ultimii ani inițiativa a devenit globală, campaniile desfășurându-se în țări de pe cele 6 continente. De la înfințare, „40 de zile pentru viață” a salvat viețile la peste 15.000 de copii din toată lumea.

În actuala campanie, care se desfășoară în perioada 6 martie-14 aprilie, activiști pro-viață pichetează 377 locații unde se efectuează avorturi, din peste 30 de țări, între care se numără și 3 din România, în Cluj, Timișoara și Năsăud.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button