smicala-demonstratii

Duminică, 21 Mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, începând cu orele 13.00, au loc în mai multe orașe din țară demonstrații de solidaritate cu toate familiile de români de peste graniţă ai căror copii au fost luaţi abuziv de autorităţile din ţările de reşedinţă.

În București are loc o adunare publică pentru susținerea dnei dr. Camelia Smicală în fața autorităților române și finlandeze.

Manifestația de solidaritate cu dr. Camelia Smicală și copiii dânsei, Mihai și Maria, este autorizată și începe în fața Ambasadei Finlandei din București și se încheie la MAE, unde se va înmâna un protest oficial.

Participanții sunt îndemnați, dacă pot, să vină în costume naționale și cu drapelul național tricolor. Cel mai important însă, este să vină!

Cei doi copii ai medicului Camelia Smicală, Maria, de 10 ani, și Mihai, de 11 ani, au fost răpiți de statul finlandez și de un an sunt separați în centre de plasament diferite.

Nici Ambasada României în Finlanda nu are acces – măcar telefonic – la cei doi copii, cetățeni români.

Finlanda are obligația să respecte toate drepturile unor cetățeni europeni!

Alte demonstrații au loc la Timișoara – pe treptele Catedralei, Cluj Napoca – Piața Avram Iancu, Brașov – Piața Sfatului, Iași – Piața Unirii, Constanța – Prefectură.

George Alexander, românul care a fost director de grădiniţă în Norvegia şi apoi s-a întors în ţara natală dezgustat de abuzurile exercitate de sistemul norvegian de protecţia copilului asupra familiilor, a expus astfel scopul protestelor de duminică:

  1. Eliberarea imediată şi necondiționată a copiilor Smicală din casele de copii din Finlanda şi repatrierea lor. Acțiune FERMĂ a statului român!
  2. Ajutor ferm din partea statului român în toate instituțiile internaționale pentru redobândirea celorlalți copii români, preluați abuziv de către autoritățile din diferite state (copiii românilor Racolță-Barbu, Andreea Brădeanu, Hermina Gheorghe, Dina Stelică etc).
  3. Ajutor ferm din partea statului român şi stoparea imediată a executărilor silite a mamelor care se refugiază în propria țară din cauza abuzurilor comise împotriva lor în alte țări, şi li se iau copiii!

Clic aici pentru mai multe articole despre cazul Smicală