2 iunie 2017. Lansare de carte de Ziua Adopției: „TUDOR. O poveste despre adopție” de Veronica Iani

În data de 2 iunie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a Adopţiei, Asociaţia „Tzuby’s Kids”, în parteneriat cu Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă” şi Alianţa România Fără Orfani, va lansa  cartea „Tudor – o poveste despre adopție” scrisă de Veronica Iani.

Tudor

Cartea este un instrument util destinat părinţilor adoptivi pentru a explica adopţia pe limbajul copiilor, iar momentul citirii cărții în lectura autoarei va fi transmis live pe pagina facebook.com/tzubyskids  începând cu ora 11,00.

veronica-iani

Veronica Iani, autoarea și ilustratoarea cărții (foto sus), a declarat:

Transmiterea unui mesaj pozitiv al adopţiei şi introducerea noţiunii de naştere în inimă,  a faptului că un copil este un dar special sunt temele centrale ale cărţii.

Mirela Mihăileanu, Director al Asociaţiei „Tzuby’s Kids”:

Din păcate, de multe ori, părinţii preferă să nu vorbească copiilor adoptaţi despre trecutul lor ceea ce produce dezechilibre la vârste mai mari. Cartea d-nei Veronica Iani le oferă părinţilor adoptivi o bună ocazie pentru a introduce adopţia în viaţa copiilor într-un mod pozitiv.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca un copil adoptat să afle despre adopţia sa din momentul în care dezvoltă capacitatea de înțelegere a noțiunilor, respectiv începând cu vârsta de 2 ani. Introducerea cuvântului „adoptat” în vocabular aduce noţiunea în normalitatea vieţii iar studiile arată că aceşti copii sunt mai stabili psiho-emoţional şi mai pregătiţi pentru a-şi asuma trecutul. 

Comandă cartea la www.veronicastories.com

Citește și Ziua Copilului, Zi Liberă Naţională: În Parcul IOR din Bucureşti, în zona Itsy Bitsy, Veronica Iani îi aşteaptă pe copii cu cărţi frumos ilustrate

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.