2 iunie 2017. Lansare de carte de Ziua Adopției: „TUDOR. O poveste despre adopție” de Veronica Iani

În data de 2 iunie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a Adopţiei, Asociaţia „Tzuby’s Kids”, în parteneriat cu Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă” şi Alianţa România Fără Orfani, va lansa  cartea „Tudor – o poveste despre adopție” scrisă de Veronica Iani.

Tudor

Cartea este un instrument util destinat părinţilor adoptivi pentru a explica adopţia pe limbajul copiilor, iar momentul citirii cărții în lectura autoarei va fi transmis live pe pagina facebook.com/tzubyskids  începând cu ora 11,00.

veronica-iani

Veronica Iani, autoarea și ilustratoarea cărții (foto sus), a declarat:

Transmiterea unui mesaj pozitiv al adopţiei şi introducerea noţiunii de naştere în inimă,  a faptului că un copil este un dar special sunt temele centrale ale cărţii.

Mirela Mihăileanu, Director al Asociaţiei „Tzuby’s Kids”:

Din păcate, de multe ori, părinţii preferă să nu vorbească copiilor adoptaţi despre trecutul lor ceea ce produce dezechilibre la vârste mai mari. Cartea d-nei Veronica Iani le oferă părinţilor adoptivi o bună ocazie pentru a introduce adopţia în viaţa copiilor într-un mod pozitiv.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca un copil adoptat să afle despre adopţia sa din momentul în care dezvoltă capacitatea de înțelegere a noțiunilor, respectiv începând cu vârsta de 2 ani. Introducerea cuvântului „adoptat” în vocabular aduce noţiunea în normalitatea vieţii iar studiile arată că aceşti copii sunt mai stabili psiho-emoţional şi mai pregătiţi pentru a-şi asuma trecutul. 

Comandă cartea la www.veronicastories.com

Citește și Ziua Copilului, Zi Liberă Naţională: În Parcul IOR din Bucureşti, în zona Itsy Bitsy, Veronica Iani îi aşteaptă pe copii cu cărţi frumos ilustrate

 

No comments yet.

Lasă un răspuns