adopţie

2 iunie 2017. Lansare de carte de Ziua Adopției: „TUDOR. O poveste despre adopție” de Veronica Iani

În data de 2 iunie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a Adopției, Asociația „Tzuby’s Kids”, în parteneriat cu Asociația „Studenți pentru Viață” și Alianța România Fără Orfani, va lansa  cartea „Tudor – o poveste despre adopție” scrisă de Veronica Iani.

Tudor

Cartea este un instrument util destinat părinților adoptivi pentru a explica adopția pe limbajul copiilor, iar momentul citirii cărții în lectura autoarei va fi transmis live pe pagina facebook.com/tzubyskids  începând cu ora 11,00.

veronica-iani

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Veronica Iani, autoarea și ilustratoarea cărții (foto sus), a declarat:

Transmiterea unui mesaj pozitiv al adopției și introducerea noțiunii de naștere în inimă,  a faptului că un copil este un dar special sunt temele centrale ale cărții.

Mirela Mihăileanu, Director al Asociației „Tzuby’s Kids”:

Din păcate, de multe ori, părinții preferă să nu vorbească copiilor adoptați despre trecutul lor ceea ce produce dezechilibre la vârste mai mari. Cartea d-nei Veronica Iani le oferă părinților adoptivi o bună ocazie pentru a introduce adopția în viața copiilor într-un mod pozitiv.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca un copil adoptat să afle despre adopția sa din momentul în care dezvoltă capacitatea de înțelegere a noțiunilor, respectiv începând cu vârsta de 2 ani. Introducerea cuvântului „adoptat” în vocabular aduce noțiunea în normalitatea vieții iar studiile arată că acești copii sunt mai stabili psiho-emoțional și mai pregătiți pentru a-și asuma trecutul. 

Comandă cartea la www.veronicastories.com

Citește și Ziua Copilului, Zi Liberă Națională: În Parcul IOR din București, în zona Itsy Bitsy, Veronica Iani îi așteaptă pe copii cu cărți frumos ilustrate

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button