libertate de conștiință

169 de deputați și 49 de senatori îi cer președintelui Trump să respingă orice lege care prevede finanțarea avorturilor

Membrii pro-viață din Congresul Statelor Unite i-au cerut președintelui Donald Trump să respingă orice lege care stipulează finanțarea avorturilor. Apelul vine în contextul adoptării recente de către Camera Reprezentanților a legii în care este prevăzută și finanțarea agendei Planned Parenthood și perspectivei ca noua majoritate democrată din cameră să treacă și legea care va obliga din nou americanii să finanțeze avorturile.

Demersul, inițiat de deputatul Chris Smith și senatorul Steve Daines, a fost făcut sub forma a două scrisori, semnate de 169 de deputați și 49 de senatori. Ambele scrisori fac apel la președinte să respingă orice lege care ar slăbi actuala politică federală în domeniul avortului.

„Îi cerem Președintelui Donald Trump să își continue activitatea în apărarea vieții. Eu și colegii mei suntem hotărâți să protejăm atât copiii nenăscuți, cât și mamele, de violența avortului. Mă simt extrem de încurajat de cei 169 de deputați care au semnat scrisoarea prin care își exprimă clar angajamentul să susțină orice veto al președintelui motivat de slăbirea sau anularea unor legi pro-viață”, a declarat Chris Smith.

Apelul are mai mult un rol formal, menit să exprime aprecierea și susținerea față de politica pro-viață a președintelui Trump în cei doi ani de mandat. Este puțin probabil ca în următorii doi ani vreo lege pro avort să ajungă pe masa președintelui. Chiar dacă democrații, care au o bogată agendă legislativă pro-avort, au recâștigat majoritatea în cameră în urma alegerilor din noiembrie anul trecut, senatul va bloca orice lege pro-avort adoptată de cameră, deoarece republicanii dețin majoritatea în camera superioară cel puțin până la alegerile din noiembrie 2020.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu vom permite anularea niciunei protecții pentru copiii nenăscuți. Voi apăra cu fermitate victoriile pro-viață ale președintelui și voi continua să lucrez împreună cu colegii mei la promovarea agendei noastre pro-viață”, a afirmat senatorul Daines.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button