1,5 milioane euro, cea mai mare despăgubire din România, acordată unei mame gravide care a rămas imobilizată şi şi-a pierdut copilul nenăscut după ce un şofer a lovit-o pe trecerea de pietoni

În 18 mai 2015, Iulia Ganea era însărcinată în luna a opta şi traversa strada pe trecerea de pietoni din comuna braşoveană Cristian, alături de soţul ei. Ea a fost lovită de o maşină condusă de un consătean care se urcase băut la volan.

A fost transportată la spital, unde i s-a făcut operaţie de cezariană, însă nou-născutul a trăit doar două zile. De atunci, tânăra este în stare neuro-vegetativă: este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbește și foarte rar este conștientă.

Şoferul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, iar după un an şi două luni a fost eliberat.

Pe de altă parte, în paralel cu dosarul penal deschis, soțul Iuliei Ganea, care este și curatorul acesteia (persoana care acționează în numele ei – n.r.), au deschis, la Tribunalul Ilfov, un proces civil în care cere daune materiale și morale.

Pe 12 octombrie, instanța a admis în parte cererea și obligă firma de asigurări să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 16 325,01 lei, reprezentând daune materiale. Totodată, compania de asigurări este obligată să plătească și suma de 837 de lei, lunar, reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câștigat dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu data de 01.01.2016.

De asemenea, instanța obligă societatea de asigurări să plătească femeii suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Suma va fi plătită femeii de compania de asigurări cu care şoferul maşinii avea încheiat un contract. Aceasta este, la momentul de față, cea mai mare despăgubire acordată unei persoane în România.

Surse: News.ro, BrasovRomania.net, Libertatea.ro

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns