avort

1 noiembrie, ultima zi pentru semnarea inițiativei „Unul dintre noi”

SEMNAȚI INIȚIATIVA: http://www.oneofus.eu/

În timp ce „Movimento per la Vita” face noapte albă în Italia pentru a mai aduna 20.000 de semnături, am hotărât să anunț cât mai multe surse de știri ca și noi avem un moment istoric. Mulțumiri!

Inițiativa legislativă Cetățenească Europeană „Unul dintre Noi” face parte din primul grupul de 8 inițiative (http://www.citizens-initiative.eu/?page_id=955 ) cetățenești înregistrate anul trecut la Comisia Europeană. Pentru aceste inițiative ultima zi de strângere a semnăturilor de susținere este 1 noiembrie 2013.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai mult de 1.600.000 de cetățeni din Uniunea Europeană au semnat Inițiativa „Unul dintre noi” care cere Comisiei Europene să pună capăt finanțării de activități care presupun distrugerea de embrioni umani, îndeosebi în sectoarele cercetării, dezvoltării și sănătății publice.

Până astăzi, inițiativa a ajuns la minimul de adeziuni cerut în 19 țări ale Uniunii și alte patru au depășit 50% din minimul cerut.

În România numărul cetățenilor care au semnat inițiativa „Unul dintre noi” a depășit 130.000 ceea ce reprezintă o premieră având în vedere că eforturile au fost susținute de voluntari, prin zeci de mii de ore de acțiune, puțini dintre ei aparținând unor organizații. Le mulțumim tuturor!

1 Noiembrie este ultima zi în care se își pot exprima susținerea cei care doresc sunt de acord cu faptul că este necesară „Protecția juridică a demnității, a dreptului la viață și a integrității fiecărei ființe umane din momentul concepției, în domeniile de competență ale UE”.

„Unul dintre Noi”, alături de alte inițiative legislative cetățenești, este un pas istoric în exercitarea democrației în Uniunea Europeană.

Cu stimă,

Daniela Păun,

coordonatoare România

www.oneofus.eu

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button