Marşul pentru Viaţă

1.500 de participanți la Marșul Național Pentru Viață de la Praga

praga1

Sâmbătă 21 martie s-a desfășurat la Praga al 15-lea Marș anual pentru viață. Poliția estimează numărul participanților la circa 1.500. Obiectivul marșului a fost conștientizarea crimei comise împotriva a mai mult de 23.000 de copii, uciși în fiecare an prin avort. Marșul național pentru viață are sprijinul mai multor personalități politice și religioase și al unor organizații cehe și străine.

Înaintea marșului, cardinalul Dominic Duka, arhiepiscop de Praga, a ținut Sfânta Slujbă. Startul pentru marș a fost dat puțin după ora 14 în piața Sf. Maria.

Mai mulți politicieni au vorbit înaintea evenimentului: Jitka Chalánková, Nina Nováková, Tomášš Zdechovský și Tomio Okamura, acesta din urmă începând prin a spune că protecția vieții umane înaintea nașterii nu ar trebui să fie subînțeleasă. El a mai subliniat necesitatea sprijinului prin politici adecvate a familiei tradiționale. Toți vorbitorii au mulțumit participanților pentru eforturile lor continue în vederea îmbunatățirii legilor de protecție a copiilor nenăscuți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Politicienii și-au exprimat sprijinul și pentru tema din acest an, atragerea atenției asupra situației multor femei cehe care sunt forțate să recurgă la avort. Într-o scrisoare către Primul Ministru ceh Bohuslav Sobotka, trimisă de organizatori în numele participanților la Marș, s-a cerut dezvoltarea unei strategii pentru ajutorarea femeile însărcinate și sprijinirea familiilor, în special a celor care așteaptă al treilea copil, și crearea condițiilor legale de protejare a vieții umane încă de la momentul concepției.

praga2 praga9 praga3 praga4 praga5 praga7 praga8


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button