Marşul pentru Viaţă

​Participanții la un Marș pentru bebeluși au fost atacați de susținători ai avortului

În fiecare an în luna octombrie, în Melbourne, este organizat „Marșul pentru bebeluși””(„March for the Babies”). El marchează adoptarea în 2008 a Legii avortului, despre care organizatorii marșului spun că este „una dintre cele mai extreme legi a avortului din lume”. Ea permite efectuarea avorturilor până în momentul nașterii copilului.

În acest an, o mulțime violentă de militanți pro-avort, ce organizaseră o contra-demonstrație, au atacat și rănit grupul participanților pro-viață. Poliția nu a făcut decât să observe atacurile, fără a interveni sau trage la răspundere pe cineva.

Activistul american pro-viață, Bryan Kemper, fondatorul Prolife Stand True Ministries, a declarat pentru LifeSiteNews.com că a fost aruncat la pământ și lovit în mod repetat, iar mai mulți membri ai echipei sale au fost, de asemenea, bruscați.

Bernie Finn, membru al Parlamentului australian și unul dintre organizatorii marșului, a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am fost lovit cu o curea în cap și încă mai am urmele unui ou în păr.”

Ceea ce am văzut astăzi a fost pur și simplu un jaf public pe străzile din Melbourne, iar Poliția a lăsat acest lucru să se ​​întâmple.”

Unii dintre oamenii noștri au fost agresați, loviți, călcați în picioare, iar poliția a stat retrasă și a privit.”

De asemenea, el a spus că Andrew Elsbury, și el membru al Parlamentului, a fost trântit la pământ și călcat în picioare.

Problemele au început să apară chiar înainte de începerea marșului, a spus Kemper. În momentul în care activiștii pro-viață au vrut să pornească marșul, au fost blocați de o mulțime de aproximativ 200 de protestatari pro-avort.

Ne-am așezat cu toții în semn de protest și am început să ne rugăm”, a spus el. „Poliția i-a lăsat să ne atace.”

După aceasta, activiști pro-viață au încercat să pornească iar marșul, dar contra-protestatarii i-au împins înapoi, împiedicându-i. Disputa a continuat pentru mai mult de o oră, înainte ca demonstranții pro-viață să decidă să schimbe ruta.

Dar asta s-a întâmplat atunci când lucrurile au început să ia o întorsătură cu adevărat urâtă.

În ciuda violențelor din partea protestatarilor pro-avort, nu au fost făcute arestări. Purtătoarea de cuvânt a Poliției a minimalizat gravitatea evenimentelor din acea zi, delarând postului Sky News:

Nimeni nu a fost acuzat de agresiune și nicio problemă nu a fost adusă în atenția Poliției”, a spus ea.

Organizatoarea marșului pro-avort, Liz Walsh, a recunoscut că a existat o „bătaie”. „Parte s-a datorat faptului că nu dorim să fim intimidați de cei care vor să facă de rușine femeile care aleg să aibă un control asupra vieții lor reproductive”, a spus ea.

Primul semn că marșul din acest an nu va decurge la fel de liniștit ca și în anii precedenți a venit cu o noapte înainte de ziua marșului, când Kemper a ținut un discurs la un dineu al Tinerilor pentru viață. Un grup de activiști pro-avort a năvălit în cameră și a început să cânte.

M-am oprit din discurs și i-am rugat să se așeze la o masă alături de noi și să servească ceva”, a scris Kemper pe pagina de Facebook, Stand True, la puțin timp înainte de marș. „Au făcut-o. Au stat aproximativ 10 minute înainte de a deveni iar agitați, după care au plecat, dar fără niciun incident.”

Cetățenii australieni și cetățenii din întreaga lume trebuie să contacteze guvernul australian pentru a cere să se facă dreptate. Ar trebui concediați toți ofițerii care au fost prezenți la eveniment și ar trebui luate măsuri care să preîntâmpine apariția unor astfel de neglijențe din partea poliției australiene. Dacă acest lucru nu este făcut, asemenea incidente se vor repeta cu siguranță, punând în pericol, nu doar libertatea de exprimare a unor opinii pro-viață, dar a oricăror opinii în general”, trage un semnal de alarmă Steve Jalsevac de la LifeSiteNews.

Prelucrare după: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button